ВИКОРИСТАННЯ МОРСЬКИХ ВОДОРОСТЕЙ В ЯКОСТІ БІОЛОГІЧНО ЦІННОЇ ДОБАВКИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

БУРЯЧЕНКО Л.Ю.
ЛЕБЕДИНЕЦЬ В.Т.

Анотація

Досліджено можливість використання морських водоростей у рецептурах овочевих салатів та маринадів з метою підвищення їх біологічної цінності. Досліджено і проаналізовано мінеральний склад ламінарії та цистозіри, яку добувають у Чорному морі. Наведено порівняльний мінеральний склад ламінарії та цистозіри. Встановлено, що використання сухих водоростей у відвареному вигляді при виробництві овочевих салатів і маринадів є обґрунтованим і дозволяє компенсувати нестачу в організмі людини біологічно цінних мікронутрієнтів, необхідних для профілактики йододефіцитних станів та забезпечення нормальної функції щитоподібної залози.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
БУРЯЧЕНКО Л.Ю., & ЛЕБЕДИНЕЦЬ В.Т. (2020). ВИКОРИСТАННЯ МОРСЬКИХ ВОДОРОСТЕЙ В ЯКОСТІ БІОЛОГІЧНО ЦІННОЇ ДОБАВКИ. Товарознавчий вісник, 1(9), 101-106. вилучено із http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/110
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ ТА СИРОВИНИ