СУЧАСНИЙ СТАН ВИРОБНИЦТВА ТА СПОЖИВАННЯ ЛАКОФАРБОВИХ МАТЕРІАЛІВ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

ТКАЧУК В.В.

Анотація

Мета. Метою статті є аналіз сучасного стану ринку лакофарбових матеріалів, основних виробників, формування структури імпорту та експорту.


 


Результати. Встановлено, що експортні операції з ЛФМ на органічній основі переважають над операціями з водно-дисперсійними ЛФМ. Саме на водно-дисперсійні ЛФМ на сьогодні зорієнтований здебільшого український ринок, що пояснюється низкою переваг даного виду продукції. Незабаром відбудеться поступове зростання показників розвитку виробництва. За своєю структурою різних ринкових змін не відбудеться, проте, вже на сьогодні є чітко виражена тенденція до екологічності ЛФМ та більшій кваліфікованості споживачів.


 


Практична значимість. Проаналізовано основні тенденції ринку лако-фарбових матеріалів, встановлено, що основна проблема даного ринку – значна насиченість імпортних виробників, відсутність економічно вигідної української сировинної бази. Проте Україна має хороший інвестиційний потенціал, про що свідчить наявність низки український компаній з виробництва ЛФМ із іноземним капіталом.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
ТКАЧУК В.В. (2020). СУЧАСНИЙ СТАН ВИРОБНИЦТВА ТА СПОЖИВАННЯ ЛАКОФАРБОВИХ МАТЕРІАЛІВ. Товарознавчий вісник, 1(10), 145-152. вилучено із http://tovvisnik.lutsk-ntu.com.ua/index.php/tovvisnik/article/view/88
Розділ
ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ЕКСПЕРТИЗА НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ ТА СИРОВИНИ